Japandroids – The House That Heaven Built

Om de ruimte tussen het debuut Post-Nothing en de opvolger enigszins op te vullen, besloot Japandroids om een aan een serie singles te beginnen. Nummers die het duo in het drukke tourprogramma opnam, de A-kant een nieuw werk, de B-zijde een bewerking van andermans werk. Dat leverde naast hét strijdnummer voor de oudere jongeren – Younger Us – drie verrassende covers op. Big Black, X en PJ Harvey kregen in 2010 alreeds een Japandroids overjas aangemeten.

In aanloop naar Celebration Rock, dé opvolger, komt het punkrock duo nu met de vierde in deze serie; The House That Heaven Built. Een single die na ruim een jaar een band toont die net zo constant is als het artwork, maar even goed ervaring en groei van dit eeuwig tourende tweetal laat horen. De A-kant – die ook op Celebration Rock zal komen – ligt in de lijn van de rauwe en energieke punkrock van Post-Nothing, maar met een veel schonere productie. Het geluid van een natte kartonnen doos dat mede de charme bepaalde van het debuut is naar achter geschoven, maar daardoor komt het Canadese tweetal wel scherper en helderder uit de boxen zij het minder verrassend dan de eerste luisterbeurt van Post-Nothing drie jaar terug. Toch is het eeen winst, vooral versterkt door het feit dat de band met twee jaar intensief touren ook strakker is geworden.

Voor de B-Kant is deze keer in de discografie van Nick Cave & The Bad Seeds gedoken. Jack The Ripper wordt in een dreigende en gruizige noisemuur verbouwd. Japandroids maakt het nummer eigen zonder eigenlijk heel ver af te wijken van het origineel op Henry’s Dream. Een prachtig voorproefje van de aankomende plaat en wellicht een must-have voor de liefhebbers van de lawaaierige, energieke en ongecompliceerde anthematische garage punk.

Bestel de single hier
Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Incubate, veelwoordenvooreensingle

5 Reacties op “Japandroids – The House That Heaven Built

  1. Pingback: Japandroids – Celebration Rock | tjeerdvanerve

  2. Pingback: Klantrecensie: Japandroids – Celebration Rock « Sounds Tilburg

  3. Pingback: Klantrecensie: Japandroids – Celebration Rock « Sounds Tilburg

  4. Pingback: Sgaaflijst 2 | tjeerdvanerve

  5. Pingback: Sgaaflijst 2012 | tjeerdvanerve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s