Sgaaflijst 4

1) Swans – Seer

Industrial, drones, postrock, americana en de voordagen van de Apocalyps samengebald in een intense catharsis; in anderhalf uur werd ik – en de rest van Roadburn met mij – emotioneel geheel leeggezogen en tegelijkertijd weer opgeladen. Een intensiteit die Swans tot op dat moment alleen live leek te kunnen behalen, zij het als luidste band, meest intense live band of meest agiterende live sensatie.

2) The XX -Coexist

Coexist van The XX is als break-up seks; fijn zalvend, vertrouwd en heerlijk maar o zo pijnlijk in dezelfde stoot. 

Intense posthardcore uit België met een heerlijke noise en indierock inslag. Voor zowel liefhebbers van Hüsker Dü als fans van At The Drive-In en Shellac. De aanrader voor oktober.

4) Dinosaur Jr. – I Bet On Sky

Gierende gitaarsolo’s van J. Mascis die nergens beginnen, naar toe gaan noch ergens specifiek eindigen. De typisch melodische baslijnen van Lou Barlow (die ook weer twee nummers mag bijdragen, stiekem weer de twee beste), de nasale zang van Mascis en dat alles in een quasi-ongeïnteresseerde punksetting alsof het nog steeds 1988 is.

5) Animal Collective – Centipede Hz

Voor veel mensen waarschijnlijk het equivalent van lawaai, maar voor de mensen die de rust nemen om de onrust tot zich te laten wellicht de beste achtbaanrit van hun leven. En een duidelijk beeld van hoe de duizendpoot klinkt als hij door een sampler heen loopt.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Sgaaflijst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s