Triggerfinger in 013

In 2004 stond Triggerfinger voor het eerst in 013. Het Belgische trio had toen net een kleine radio hit bij Studio Brussel, de “3fm” van de zuiderburen, en werd op basis daarvan geprogrammeerd als openingsact op het allerkleinste podium in het popcentrum. Een indrukwekkende en memorabele show voor de aanwezigen.

Een van velen, want haast eeuwig op tour veroverden  de drie Belgen de afgelopen acht jaar steeds meer harten in eigen land, Nederland en gestaag ook internationaal. Met ambachtelijke en van passie zwetende rockshows werden clubs veroverd en festivalweides plat gespeeld. Overal kwam Triggerfinger, overal zag Triggerfinger en overal overwon Triggerfinger.

Of dat ook het voorland is van Walter Broes Is nog maar de vraag. De voormalig voorman van The Seatsniffers opent vanavond de eerste van twee uitverkochte shows in 013 voor Triggerfinger. Op speciaal verzoek van Ruben Block warmt hij de Dommelsch Zaal op met rootsrock, rockabilly en country. Niet geheel onwelgevallig, maar of iemand twee uur later nog weet wie die klassieke Amerikaanse blues tonen over de zaal wierp, is de vraag. De meeste mensen staan toch gewoon te kletsen en klappen braaf wanneer de zanger-gitarist en de begeleidende staande bas stilvallen. Geenszins slecht te noemen, het publiek is echter duidelijk in afwachting van Triggerfinger, zoals Broes ook zelf aan het eind van zijn set vaststelt; “Nog twee nummers en daarna krijgt u waarvoor u allen echt bent gekomen”.

Gepresenteerd door 3fm, zoals het heet en wat dat ook mogen betekenen, is 013 deze avond van de Belgen.

LEES HIER VERDER

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Achtergrond, Concertverslagen, NU.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s