Incubate 2013, Dag 1

Gisteren is Incubate weer begonnen, het jaarlijkse evenement waar in Tilburg alternatieve, cutting edge muziek bewonderd kan worden. Op verschillende locaties zijn niet alleen verschillende bands, maar er is ook kunst te zien. Tjeerd van Erve doe de hele week verslag.

Het venijn zit weer eens in het staartje. De zwoele indietronic soul van The Revival Hour snijdt door merg, been en diep in de ziel in aardig gevulde Paradox. Het was een redelijk ingecalculeerd hoogtepunt, al is het alleen omdat Scorpio Little Devil een van de betere platen is die dit jaar is uitgekomen. Maar dan moet een band het nog waar maken.

Uitgesproken stijl

En dat is waar het fout ging eerder op de avond. Kurt Wagner, de vleesgeworden herfstdag, mocht Incubate openen in de lokale schouwburg, Theaters Tilburg. Een grootheid in de alternatieve country met een indrukwekkende discografie in zijn kontzak en een zeer uitgesproken eigen stijl, prachtig culminerend in Mr. M het afgelopen jaar. Een plaat waar de crooner in Wagner samen komt met country en een licht briesje soul.

Live blijkt het echter te rustig en ingetogen om aan te slaan. Althans, bij mij. Uit de zaal weerklinkt meermaals donderend applaus, maar mij ontgaat waarom. De aan-het-werk-kloffie van het witte boordenproletariaat geklede Wagner buigt zich innemend over zijn gitaar, zingt zuinig en rustig. Veel nummers van Mr. M, aangepakt in perfect uitgewerkte arrangementen tot een soort ballroom country en soul. Eigenlijk niets op aan te merken. Maar het kabbelt te veel en te lang.
LEES HIER VERDER

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Concertverslagen, Incubate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s